Släktträffen 2025

Vi i släktstyrelsen har haft möte och kommit fram till att det släktmöte som skulle ägt rum 2020 och som vi flyttade fram till den 24-25 juli 2021, tyvärr inte kommer att kunna genomföras i år heller.

Pandemin som har drabbat både oss i Sverige och de flesta länder i världen håller i sig. Även om vaccineringar är på gång så verkar det inte som restriktionerna kommer att släppas fullt ut. Nya mutationer har också dykt upp, vilket gör att det sannolikt kommer att fortsätta i olika varianter ett bra tag framöver.

Vi är drygt 260 personer anmälda, varav ett 50-tal släktingar bor utomlands och kanske inte ens har möjlighet att komma hit. Vi tycker naturligtvis att detta är väldigt tråkigt, då många av oss hade sett fram emot att träffas i sommar, även om det blev ett år framskjutet.

Vi i släktstyrelsen har därför kommit fram till att vi siktar på att ha nästa släktmöte 2025 istället, då vi verkligen hoppas att allt har blåst över. Detta har medfört att vi har bokat av Ekerumsalen som vi skulle ha samlats i allihop.

Däremot är det ju upp till var och en som har bokat boende på Ekerum att ändå ha en trevlig helg på Öland den 24-25 juli i sommar. Vi flyttade ju över alla bokningar från 2020 till 2021 för att underlätta all administration. Ni som har bokat boende men ej vill åka till Öland denna helg, ber vi att omgående boka av ert boende. Telefonnummer till Ekerum är 0485-80000.

När det gäller anmälningsavgiften till släktmötet kommer vi att betala tillbaka den till er, då det kommer dröja ett antal år till nästa släktmöte 2025.Vi hoppas alla har förståelse för vårt beslut och ser fram emot släktmötet 2025.

Vi får träffas i mindre grupper under tiden och vi uppmanar också er alla att datera upp Släktdatabasen, Släktboken på nätet, aronochannacedergren.se/släktboken med förändringar som har skett och sker under tiden. Det är också fint om ni vill uppdatera Släktboken på nätet med bilder, särskilt på äldre personer. Passa på medan det fortfarande finns äldre släktingar som kan identifiera personerna på bilderna. Vi vill också göra lite reklam för Garvarens dagbok som nu finns digitaliserad och finns att läsa i om man söker fram honom. Alla uppgifter och extradokument om de som vi inte längre har ibland oss ligger öppet, och kräver ingen inloggning. Läs också ny och mycket mer detaljerad information om Torsten och Elna Halldorf som åkte till Tibet, och nu finns också Mick Lidbecks fina bok om sin farfar och farmor Verner och Gertrud Wester, som åkte till Kina. 

Vi i styrelsen har också funderingar på att göra ett zoom-event den första helgen i augusti då släktmötet normalt brukar äga rum. Vi kommer att arbeta med detta under våren och kommer i så fall med ett nytt utskick om detta. Sprid denna information vidare till dem ni tror inte har tagit del av den. 

Håll er friska så ses vi allihop 2025!

Bästa hälsningar,
Släktstyrelsen